Založ si blog

O kráse, vkuse a pani Bučkovej

Niet škaredých žien. Sú len ženy, ktoré nevedia, ako byť krásnymi. (Ninon de l´Enclos)

Výrok z úst francúzskej spisovateľky, ktorá žila v sedemnástom storočí, je nadčasový.

 

Na svete snáď neexistuje žena, ktorá je so sebou úplne spokojná. Každá nájde na sebe hneď niekoľko chýb. Malé prsia, veľký zadok, žiadne brucho, padnuté oči a milión ďalších dôvod pre frustráciu a frflanie. Tieto veci sa dajú bez problémov kamuflovať. Niektoré dámy to robia razantným spôsobom – plastika, liposukcia. Iné zvolia vhodné oblečenie a líčenie. Základom je ukázať prednosti a zakryť nedokonalosti. Ale aj tu platí zlaté pravidlo: menej je viac.

 

Stretávam mnoho žien, ktoré nevedia, ako byť krásnymi. Kilá make-upu, očné tiene po uši, no strach. Aktuálne je moderné prirodzene obočie. Jedna dáma si to vzala k srdcu a chudina, vyzerala ako Brežnev. Netvrdím, že máte chodiť ako mátohy, len treba farbičky efektívne využiť. Zvýrazniť krásne oči, krásne pery (prosím, len nie naraz!), jednoducho upriamiť pozornosť sveta, na to, čo sa Vám na sebe páči.

 

Výborným príkladom premeny je pani Bučková z reality show Bučkovci. Citujem kaderníčku: „Máte na hlave jeden krep!“ Pani Bučková sa zubami nechtami bránila zmene. Nakoniec povolila a keď sa pozrela do zrkadla na výsledný efekt, po krepe ani stopy. O niekoľko rokov mladšia pani Bučková vyzerala poriadne sexy.

 

Módne trendy v obliekaní i líčení nám diktujú poprední návrhári a ženské časopisy. Väčšina handier z predvádzacích mól je sú nenositeľné extravagantné kúsky módnych návrhárov. Každá žena je odlišná zovňajškom i vnútrom, každej pristane niečo iné a v tom spočíva podstata. Každá žena je krásna svojim vlastným spôsobom.

 

 

 

 

Kolotoče? Hajde!

15.04.2013

V sobotu som sa po niekoľkých mesiacoch dostala na jedno z troch najkrajších miest na svete (pre mňa samozrejme). Opäť začína letná sezóna v našej obľúbenej krčme, ktorá sa každý piatok mení na sockáreň. Bujará party, ľudí po výšku mužského pohlavného údu, nestíhame čapovať, lievať a nakoniec okrem plastových pohárov zbierame zo zeme aj tých, [...]

Ako všetky študentské debaty končia o chľaste, sexe a jedle

06.04.2013

Základný scenár môjho života sa od iných extrémne neodlišuje. Zo základnej školy na osemročné gymnázium, v celku úspešná maturita, príjmacie skúšky, následný rev, pretože môj sen o herectve sa rozplynul ako ranná hmla, keď som otvorila obálku a prečítala som oznámenie NEPRÍJMAM. Ale ako sa hovorí, keď sa jedny dvere zatvoria, otvoria sa druhé, poprípade [...]

dolná snemovňa británia

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 10:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 10833x
Priemerná čítanosť článkov: 3611x

Autor blogu

Kategórie

Archív